به گزارش سراج24،علی ربیعی در یکصد و چهارمین اجلاس بین المللی کار از آمادگی کشورمان برای میزبانی کنفرانس منطقه ای آینده کار خبر داد و گفت: آینده پژوهی یکی از ملزومات اداره دنیای پیچیده ما شده و بسیار خُرسندم که آینده کار، موضوع گزارش دبیر کل است. گزارش ایشان نکات مهمی را بیان می کند. من مایلم نگاه ایرانی به آینده کار را تشریح و بیش از هر چیز بر تشریح وضعیت منطقه ای تاکید کنم.
وزیر کار اظهارداشت: آرمانهای بنیانگذاران سازمان بین المللی کار که در آستانه یکصد سالگی آن قرار داریم و بیانیه فیلادلفیا به ما اجازه نمی دهد نسبت به وضعیت بخشی از جهان بی تفاوت باشیم. گزارش دبیر کل نشان می دهد که بیکاری جوانان در سراسر جهان در حال افزایش است و این روند در خاورمیانه شدتی بیشتر دارد.
ربیعی ادامه داد: انقلابهای عربی نشان داد که منطقه تا چه اندازه مستعد بروز بی ثباتی سیاسی است که یکی از بزرگترین عوامل آن، بیکاری جوانان است. توسعه نیافتگی و بیکاری گسترده یکی از زمینه های بروز خشونت و افراطی گری در این منطقه است.
وی افزود: تغییرات اقلیمی نیز فشار روزافزونی بر این منطقه وارد می کند. کشورهای منطقه در کمربند خشکی قرار گرفته اند و به تدریج کمبود منابع آب، بحران ریزگردها، کاهش توانایی و خاک برای تامین امنیت غذایی و زوال زیست پذیری، منشاء های دیگری برای منازعه در این منطقه خواهند شد.
وزیر کار خاطرنشان کرد: علاوه بر آن، در تحولات جمعیتی، افرادی از نسل جدید که جریان بیکاری در کشورها می پیوندند فاقد خصوصیات تیپولوژی طبقه کارگر قدیم هستند. بیکاران امروز افراد تحصیلکرده اند که از طرق فرآیندهای ارتباطی جدید با دنیای بیرون آشنا هستند و انتظارات جدیدی دارند و سبک زندگی نویی (جدیدی) را می طلبند.
ربیعی با تاکید بر اینکه ایجاد اشتغال و جریان تقاضا متناسب با تحولات کیفی جمعیتی یکی از دشواری های آینده برای دولتها به حساب میآیند، گفت: اگر آینده بخشی از جهان شاهد تشدید روند های موجود باشد، نمی توان به تحقق آرمانهای سازمان بین المللی کار در این مناطق امید داشت.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران خواهان تعامل و فعالیت جمعی کشورها برای اجتناب از سناریوهای ناخوشایند آینده و ساختن جهانی بهتر برای زیستن است. اصول حاکم بر نگاه ایران که مطمئن هستیم آینده کار را بهتر خواهد کرد
وزیر کار افزود: کشورهای توسعه یافته به جای مداخله از قبیل برهم زدن مرزهای سیاسی کمک های فنی و اقتصادی برای رشد و شکوفایی با گرایش های انسانی اقدام نمایند و اجازه دهند تغییرات براساس دموکراتیک متکی بر آراء مردم صورت پذیرد.
ربیعی تصریح کرد: گفتگو در منطقه و همکاریها، علاوه بر دولتها بین نهادهای مدنی و تشکل های کارگری و کارفرمایی در زمینه اجتماعی و اقتصادی مستحکم شود تا ضمن تضمین امنیت در این مناطق منجر به بهبود معیشت و افزایش رفاه اجتماعی شود.
به گفته وی، همکاری های اقتصادی فناورانه و سیاسی برای مقابله با توسعه نیافتگی به مثابه علت اصلی بروز خشونت و افراطی گرای باید شتاب گیرد. دامن زدن به تنشها فرصت را از کشورهای منطقه برای متمرکز شدن روی کاهش بیکاری و فراهم کردن کار شایسته برای جوانان می گیرد. این کشورها در چنین شرایطی به عوض آنکه فرصت یابند از سرمایه اقتصادی جمعیت جوان موقعیت ژئوپلتیک مناسب و ظرفیتهای خالی خود برای سرمایه گذاری استفاده کنند قربانی بالا رفتن ریسک سرمایه گذاری و هدررفتن سرمایه ها در محیط پُرتنش می شوند.
ربیعی خاطر نشان کرد: لذا از اینجا همه کشورهای جهان را به تامل بیشتر فرا میخوانیم و از ایشان می خواهیم آینده پژوهی "کار در مناطق بحران زده به خصوص خاورمیانه" را بررسی کرده و بکوشند آینده ای بهتر برای مردم شکل دهند. من از همین جا اعلام می کنم ما آماده ایم میزبان کنفرانس منطقه ای "آینده کار" باشیم.
وزیر کار اظهارداشت: این کنفرانس ضمن آنکه چارچوبی برای بررسی کار در این مناطق خواهد بود، بی گمان فرصتی فراهم می کند تا وضعیت اسفبار کارگران و کارفرمایان در تمام مناطق بحرانی به ویژه در سرزمین های اشغالی نیز که در گزارش دبیر کل به صراحت آمده با دقت بررسی شده و واقعیت اشغالگری و نقض حقوق بشر توسط رژیم اشغالگر فلسطین بیشتر آشکار شود.
وی تصریح کرد: تعامل سازنده می تواند آینده ای را که زیر سایه خشونت و افراطی گری امروز مبهم و خوف انگیز است، به سوی دستور کارهایی برای صلح ثبات و زندگی بهتر هدایت کند. مایلم هیئتهای نمایندگی سایر کشورهای جهان را نیز به این واقعیت متوجه سازم که تداوم بحرانهای امنیتی و تشدید خشونت و افراطیگری فقط دامن این مناطق را نگرفته و ظرفیت بالقوه را دارد که دامنگیر بقیه جهان نیز خواهد شد.
ربیعی افزود: توسعه جریانهای افراطی محملی برای همه سرخوردگان، تحقیرشدگان و کسانی است که در حمله به دنیای جدید در هر جغرافیایی منفعتی دارند. این جریانها منادی دنیایی با کار شایسته بیشتر برای نسلهای آتی نیستند. آرزو می کنم این کنفرانس و تلاشهای شما زندگی بهتر را برای همه مردم در همه جهان با هر رنگ و نژاد و مذهب را در برداشته باشد و از رنج همگان به خصوص کارگران بکاهد.
منبع:مهر



